Compania Hoxter produce focare de inalta calitate, lucrand in stransa colaborare cu profesionisti, si avand o experienta vasta in dezvoltarea si proiectarea de seminee. Hoxter ofera focare calitative la nivel mondial, acestea nefiind produse de serie, oferind astfel utilizatorilor produse de calitate cu valoare permanenta, incredere si siguranta. Fiecare produs nou este testat in laboratorul propriu, iar la sfarsit urmeaza masurarea cu un aparat special pentru a nu depasi limita de noxe admise. Compania se mandreste cu solutii inovatoare ce contribuie la dezvoltarea tehnologica in intregul sector de semineu si soba.

Focarele Hoxter sunt vopsite electrostatic cu o vopsea speciala (Sanotherm UHT-HYDRO 600), ce rezista in timp la zgarieturi si lovituri mecanice, fiind de inalta calitate fara a emana fum, miros sau alte reziduuri la primele arderi.

Focarele sunt captusite la interior cu samota avand o densitate mai mare de 2000kg/mc si o rezistenta de pana la 1200 grade celsius. Prezinta o rezistenta mecanica mult mai ridicata comparativ cu samota standard, datorita procesului de uscare timp de 4 zile la 40 de grade, urmat de procesul de ardere si racire care are o durata de 75 ore. Este remarcabila la aceasta samota si rezistenta la soc termic. Focarele Hoxter ofera avantajul de a avea vatra focarului mai adancita, astfel nu necesita curatarea zilnica a cenusei. Reziduurile de cenusa sunt reduse la 2% datorita arderii direct pe vatra, astfel pierderile de combustibil sunt minime. La un focar mai ieftin, aerul pentru ardere intra in focar prin gratarul de cenusa din sertarul de cenusa. La aceste focare sertarul de cenusa si gratarul lipsesc in totalitate, pentru ca ele reduc eficienta arderii, racind camera de ardere.

Un alt element important il reprezinta usa, fiind o componenta in miscare foarte des folosita, unde rezistenta si stabilitatea sunt de o importanta majora. Pentru focarele cu usa glisanta exista un mecanism sofisticat care garanteaza o miscare permanenta si usoara a usii. La deschidere usa este impinsa putin catre exterior, marind astfel longevitatea si prevenind deteriorarea sistemului de etansare.

Focarele sunt dotate cu sticla Schott ( Germania), iar la cerere pot fi dotate cu sticla dubla, ce imbunatatesc calitatile izolatiei usii si reduc cantitatea de caldura radiata in camera prin usa. In acest caz creste temperature din focar si arderea devina mai eficienta. Desi caldura radiate prin usa (prin sticla usii) scade, corpul focarului va emana mai multe caldura, mai ales din cauza randamentului crescut. Fiindca temperature gazelor de evacuare va fi mai mare, l;a aceste focare prevazute cu geam dublu se pot lega si sisteme de recuperare/sisteme de acumulare a caldurii realizate din samota sau beton refractor. Aceste sisteme de acumulare sunt produse de fabricile producatoare de samota si produse refractare de renume mondial situate in Autria si Germania. Hoxter este prima companie din lume care a introdus pe piata sticla dubla la focare pe colt, inca din 2012. Fata de competitive, la focarele Hoxter sticla nu este lipita la focarele de colt, ci sticla de colt este turnata dintr-o singura bucata, astfel fumul nu poate iesi si focarul va fi mult mai durabil.

Compania Hoxter si-a impus producerea unor produse care sa functioneze o viata intreaga, iar componenetele consumabile ca si elementele de samota, deflectorul pot fi schimbate din exterior daca se sparg, fara a strica hota semineului.

 

Shares
Share This